نمایندگان مجلس کویت خواستار اخراج سفیر رژیم شدند


بی بی سی : پس از انتشار گزارشی در مورد ارتباط سپاه پاسداران ایران با یک شبکه جاسوسی در کویت، شماری از نمایندگان مجلس این کشور خواستار اخراج سفیر ایران از کویت شده اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، محمد هایف، یکی از نمایندگان سفلی مجلس کویت خواستار به تعلیق درآمدن "تمام توافقنامه ها" با ایران، فراخواندن سفیر کویت از ایران و اخراج سفیر ایران از کویت شده است.

آقای هایف که به داشتن مواضع سرسختانه در برابر حکومت ایران معروف است، به سکوت ۲ روزه دولت کویت در مورد گزارش روزنامه "القبس" که در آن سپاه پاسداران ایران به جاسوسی در مورد پایگاههای نظامی آمریکایی و مراکز امنیتی کویت متهم شده، اعتراض کرده است.

این نماینده مجلس کویت هشدار داده است در صورتیکه دولت کویت موضع خود را در مورد این قضیه مشخص نکند، عده ای از نمایندگان مجلس خواستار تحقیق و تفحص و بحث در مورد این موضوع در مجلس خواهند شد.

روزنامه کویتی "القبس" دیروز شنبه، ۱۱ اردیبهشت ماه به نقل از مقامات امنیتی عالی رتبه کویت نوشته بود که دست کم ۷ نفر از شهروندان کویتی به اتهام عضویت در یک شبکه جاسوسی متعلق به سپاه پاسداران دستگیر شده اند.

در این گزارش آمده که بعضی از افراد دستگیر شده از کارمندان وزارت دفاع و اطلاعات کویت بوده اند و ماموریت داشته اند در مورد پایگاههای نظامی آمریکا در کویت و بعضی از نهادهای حساس نظامی در این کشور برای سپاه پاسداران ایران اطلاعات جمع آوری کنند.

"القبس" در ادامه می افزاید در عملیاتی که با هماهنگی نیروهای امنیتی و ارتش کویت صورت گرفت، پس از یورش به خانه یکی از اعضای این شبکه تعدادی عکس، نقشه هایی از مراکز حساس نظامی، ابزار پیچیده ارتباطی و بیش از ۲۵۰ هزار دلار پول نقد کشف شده است.

محمد البصیری، سخنگوی دولت کویت امروز یکشنبه، دوازدهم اردیبهشت ماه اعلام کرد که تحقیقات در این مورد در جریان است و پس از تکمیل برای بررسی نهایی به دادگاه ارجاع داده می شود.

آقای البصیری بدون نام بردن از شخصی یا ارائه جزییات بیشتری در این مورد، گزارش رسانه های محلی را "نادرست" دانست.

پیش از این رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران و رمضان شریف، مسئول روابط عمومی سپاه پاسداران با رد این اتهامات علیه سپاه پاسداران، انتشار این خبر را به "رسانه های صهیونیستی و دنباله های منطقه ای آنها" منسوب کرده بودند.

 

از اتهام پولشویی در بحرین تا درخواست اخراج از کویت

 

اخبار مربوط به ارتباط سپاه پاسداران ایران با شبکه های جاسوسی در کشورهای عربی منطقه پیش از این هم طی ماههای گذشته سابقه داشته است.

از جمله در فروردین ماه امسال منصور بن رجب، از مقامات ارشد وزارت امور خارجه بحرین به اتهام همکاری با شبکه های بین المللی پولشویی که با سپاه پاسداران در ارتباط بوده اند از مقام خود برکنار شد.

چندی بعد علی جنتی، سفیر ایران در کویت (پسر احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان) به داشتن ارتباط با این مقام ارشد وزارت خارجه بحرین در ارتباط با فساد مالی و پولشویی متهم شد که البته در واکنش به این اتهام، آقای جنتی خود و پدرش را از داشتن هرگونه ارتباطی با پرونده پولشویی سپاه پاسداران در بحرین مبرا دانست و گفت: "سپاه نیازی به پولشویی ندارد و این اتهام اساسا نادرست است".

اکنون نمایندگان مجلس کویت در پرونده ای متفاوت که البته باز هم نام سپاه پاسداران ایران در آن به چشم می خورد، خواستار اخراج علی جنتی از کویت شده اند.

سفارت جمهوری اسلامی ایران در کویت در بیانیه ای رسمی شدیدا اتهام ارتباط سپاه پاسداران با این شبکه جاسوسی را رد کرده و اعلام کرده است که چنین گزارش هایی با هدف "سست کردن روابط مستحکم ایران و کویت" منتشر می شوند.

در همین حال بعضی از نمایندگان مستقل مجلس کویت از جمله شعیب المویزری، گفته اند که در صورت صحت گزارش روزنامه "القبس"، آنها نیز خواهان اخراج سفیر ایران در کویت هستند.

در گزارش روز شنبه روزنامه "القبس" عنوان شده بود که دو عضو این شبکه جاسوسی که لبنانی بوده اند نقش مهمی را در انتقال اطلاعات به سپاه پاسداران بر عهده داشته اند.

بر اساس این گزارش یکی از این دو لبنانی تامین منابع مالی این شبکه را برعهده داشته است و دیگری در شهرهای مشهد و اصفهان در دیدار با یکی از اعضای سپاه پاسداران اطلاعات مربوط به پایگاههای نظامی آمریکایی در کویت را به ایران تحویل می داده است.